DU ER HER
Tips en venn
 
 
 

God orden gir bedre brannvern og bedre trivsel

Publisert: 17.12.2013.  Oppdatert: 17.12.2013.

Ryddige driftsbygninger og orden på utearealene hindrer rask brannspredning. God orden gir også bedre trivsel og mer effektiv drift. Det er kanskje på tide med en ryddesjau?

For mange er en del av juleforberedelsene å rydde til jul. De fleste liker å ha det pent og ryddig rundt seg i sine private hjem. Vel så viktig er det å ha det ryddig i driftsbygninger og andre produksjonsbygg. Styreleder i Landbrukets brannvernkomité Pål-Arne Oulie ønsker bedre brannvern. Med på kjøpet for du mer effektiv drift og bedre trivsel.

- For mange er en travel sommer- og høstsesong over. Det er ikke alltid så lett å rydde når det er som mest hektisk, men nå er tiden inne for en ryddesjau, sier Oulie.

Mange gårdsbruk ligger et godt stykke fra brannvesenet. Dette medfører ofte lang utrykningstid med stor fare for en totalskade når først brann oppstår.

- De fleste brannene begynner i det små med en flamme som ofte ikke er større enn en fyrstikkflamme. Dersom man lagrer mye emballasje, paller og annet brennbart i og tett inntil bygninger, vil dette kunne medføre en svært rask brannspredning. Spredningen kan gå så fort at bonden selv ikke har mulighet til å slokke og en totalskade er et faktum, sier Oulie.

For å holde orden på gården benytter mange seg av avfallsdunker og containere i ulike størrelser. Det er viktig at disse plasseres med omtanke. Brann kan oppstå som et uhell eller som følge av at noen tenner på.

- For å unngå at brann smitter over fra en avfallsdunk eller container til en bygning, må den plasseres med god avstand til bygningen. Sikker avstand til bygning varierer noe avhengig av størrelsen. Avfallsbeholdere bør plasseres minimum fire meter fra bygning. En god hovedregel for containere er minimum fem meter. Store containere fylt med brennbart avfall bør ha en minsteavstand på åtte meter til bygning.

Se også:
» Praktiske råd

Kontaktperson
Styreleder i Landbrukets brannvernkomité, Pål-Arne Oulie, mobiltlf. 482 40 607

Pressefoto
» Last ned høyoppløste bilder til fritt bruk i media her

Tilbake til Nyhetsoversikt

Tips en venn


Del på Facebook

Tips en venn

Din e-post:
Mottakers e-post:

Send tips »

TEKSTSTØRRELSE: AAA

Søk i våre sider